De verschijning van shirk(afgoderij) in de gemeenschap!

De verschijning van shirk in de gemeenschap en het statuut van degene die het begaat - Shaykh Sâlih as-Suhaymî (hafidhahullâh)


(Samengevatte) vraag gelezen door Shaykh Muhammad ibn Ramzân al-Hâjirî (hafidhahullâh) :
 
"Op deze bladen staan verschillende vragen over degene die shirk begaat en wij kunnen ze niet allemaal lezen, maar ik vraag aan degenen die ze geschreven hebben om me te verontschuldigen want ik zal ze samenvatten in één vraag.
 
Ze vragen over degene die shirk begaat, het oordeel over hem, het oordeel over het dier dat hij slacht, of hij verontschuldigd wordt, over het feit met hem om te gaan, hem te huwen ...
 
Al deze vragen draaien rond dit onderwerp. Wij wensen dus van u dat u dit onderwerp in detail bespreekt. Ik weet dat u niet graag spreekt over onderwerpen waarover de mensen van kennis van mening verschillen, maar onze geleerden hebben de gewoonte dergelijke onderwerpen uitvoerig te bespreken.
 
Wij vragen dus aan Allah om ons het welslagen te schenken evenals aan u om te antwoorden op het geheel van deze vragen over degene die shirk heeft begaan."
 
Antwoord van Shaykh Sâlih as-Suhaymî (hafidhahullâh) :
 
 
De verschijning van shirk in de gemeenschap
 
Alle lof is aan Allah, de mensen gedroegen zich zoals het hoort wat betreft tawhîd op zichzelf en in het bijzonder wat betreft shirk. Zeker, de afwijking is zeer snel verschenen in de Namen en Eigenschappen en andere onderwerpen, maar wat shirk betreft, is de afwijking in bepaalde onderwerpen die hieraan verbonden zijn pas in de vierde eeuw hijrî verschenen, met het verschijnen van de dynastie der Fatimieden die in werkelijkheid de 'ubaydiyya, joodse, majûsiyya, qaddâhiyya, maymûniyya, daysâniyya dynastie was. En elk van deze bijnamen verwijst naar één zaak, want ze zijn allen volgelingen van 'Abdullâh ibn Maymûn ibn Daysân al-Qaddâh, van origine majûsiyya, joods en bâtiniyya. Hij is binnengedrongen onder de moslims en heeft beweerd dat zijn stamboom terugging tot Fâtima (radiyAllâhu 'anhâ), de dochter van de Boodschapper van Allah (sallAllâhu 'alayhi wasallam).
 
Ze hebben tijdens een periode de macht gehad over de landen van eht westen en Egypte en ze hebben er ongeloof en shirk verspreid waar enkel Allah kennis over eheft, terwijl deze landen gespaard waren van elke openbare uiting van shirk.
 
Dus sinds ze verschenen zijn, vooral na de helft van de vierde eeuw, zijn ze begonnen met het bouwen van koepels op graven, het instellen van uitgevonden feesten evenals vieringen waarover Allah geen enkel bewijs had laten neerdalen. De mensen zijn dus de inwoners van de graven beginnen verheerlijken met een verheerlijking die enkel bij Allah past.
 
Vervolgens, nadat minder dan een eeuw was voorbijgegaan, begonnen ze aanroepen te worden naast Allah, ze werden om hulp gesmeekt naast Allah, en ook het verrichten van wensen en het verwijderen van ongeluk en rampen.
 
 
De rol van de geleerden in de strijd tegen shirk
 
En een groep mensen van kennis heeft zich daartegen gekeerd, vanaf de verschijning van deze beproevingen. Vele mensen van kennis hebben hierover gesproken, en aan hun hoofd Shaykh al-Islâm Ibn Taymiyya (rahimahullâh), evenals zijn leerling Ibn al-Qayyim en ook Shaykh al-Islâm Muhammad ibn 'Abd al-Wahhâb (rahimahum Allah ajma'în), evenals talrijke geleerden. En onder hen degenen die gewaarschuwd hebben tegen het gevaar daarvan, de Hâfiz van Andalusië, de Malikî imam, Abû 'Umar Ibn 'Abd al-Barr (rahimahullâh) in zijn uitleg van al-Muwatta', en voor hem Ibn Abî Zayd al-Qayrawânî en andere geleerden van de Maghrib en van Andalusië.
 
Dus wat ik wil zeggen is dat deze afwijking niet vroegtijdig verschenen is zoals dat het geval is voor de afwijking in de Namen en Eigenschappen. Maar zoals ik gezegd heb, is ze pas na de helft van de derde eeuw verschenen, bij de komst van de dynastie van de 'Ubaydiyyûn, al-Bâtiniyyûn. En onder degenen die ook daarover gesproken hebben, is er al-Maqrîzî (rahimahullâh).
 
Sinds ze deze koepels hebben gebouwd, heeft de shirk zich verspreid onder de mensen. Ze zijn beginnen te slachten voor de inwoners van de graven, vrome eden te zweren, hen offers te brengen, hulp bij hen te zoeken, de verrichting van wensen vna hen te vragen en het verwijderen van ongeluk en rampen. En dat is vermenigvuldigd in deze tijd.
 
Eén van de tawâghît van deze tijd, onder degenen die oproepen tot de aanbidding van hun persoon, heeft gezegd : "Als je een zorg of tegenslag hebt, roep me en ik zal heel snel komen." En jullie weten dat onder de hoofden van de tawâghît zich degene bevindt die de mensen oproept om hem te aanbidden...
 
Sommigen hebben gezegd : "Wie mij gezien heeft of degene gezien heeft die mij gezien heeft, zal het Paradijs betreden." en dat is geen leugen.
 
 
Onder de voorbeelden van tawâghît van deze tijd
 
En onder de tawâghît van deze tijd ook in een land, is er één die tot de eenheid van de moslims behoorde, waarna hij zich heeft laten kennen. Hij vond dat hij aan geen enkel bevel of verbod nog onderworpen was. Hij zag de verplichting van het gebed niet, of van de zakat of van de andere religieuze verplichtingen. Hij is degene die gezegd heeft : "Hij heeft me verbijzonderd door de kennis, de soevereiniteit en de adel. Als ik zeg : 'Wees,' dan is het zonder oponthoud."
 
En dit terwijl hij de Koran met de hand heeft geschreven in een kamer samen met zijn dochter die nog steeds in leven is en die oproept naar het pad vna haar vader in één van de landen van Afrika. Hij heeft een boek genaamd "De onthulling van de geheimen" waarin er enorm veel shirk is die verder gaat dan de shirk van Fir'awn, van Abû Jahl en anderen. Hij heeft zelfs gezegd in dit boek dat in mijn bezit is, - Want ik spreek daarover met kennis. Toen ik in dat land was, heb ik enkele van zijn boeken genomen. - hij heeft gezegd dat een christelijke man het Paradijs is binnengetreden. Waarom ? Omdat hij ontucht gepleegd heeft met een vrouw die tot deze broederschap behoort. Hij is dus het Paradijs binnengetreden. Niet omwille van de ontucht, begrijp het niet verkeerd ! Maar omdat deze vrouw gezegend is, dus is hij het Paradijs binnengetreden door de zegening van de shaykh van deze broederschap ...
 
Kijk : ontucht + ongeloof + shirk + leugen over Allah + de bewering het onwaarneembare te kennen, en desondanks betreedt hij volgens hen het Paradijs. Lâ hawla wa lâ quwwata illâ billâh...
 
Terwijl dit allemaal daden zijn die de hel doen betreden. Ontucht toestaan, spreken over Allah zonder kennis, het feit dat hij christen is, de kennis over het onwaarneembare beweren te hebben en beweren dat de zegening van deze tâghût deze christen het Paradijs heeft doen betreden door zijn zegening. En ik stop daar om de situatie te beschrijven van sommigen van hen die zich toeschrijven aan de Islam.
 
 
Het statuut van de onwetende volgelingen
 
Vervolgens ga ik een zeer belangrijk punt vermelden : hij weet dat hij zich op dwaling bevindt en dat hij een leugenaar is. Er is zelfs één van onze broeders van jullie land die een keer met hem het vliegtuig had genomen en hem ondervraagd had. Hij zei hem : "O nobele shaykh." Hij liet hem denken dat hij tot zijn volgelingen behoorde, want op een keer zei hij tijdens een begrafenis : "De shaykh van die en die broederschap zit op dit moment tussen deze dode en tussen Munkar en Nakîr." Tussen de twee engelen, waarom ? Om in zijn plaats te antwoorden wanneer ze hem zullen vragen : "Wie is je Heer ? Wie is je Profeet ? Wat is je religie?" De shaykh van de broederschap zal antwoorden in zijn plaats. En dit is ernstige ongeloof uiteraard, d.w.z. dat het de ene duisternis bovenop de andere is.
 
Kennis beweren te hebben over het onwaarneembare, beweren dat de shaykh van deze verdorven broederschap zich tussen hem en tussen Munkar en Nakîr plaatst, spreken over Allah zonder kennis, dit zijn duisternissen die de ene boven de andere gestapeld zijn.
 
Deze jongeling van het goede, deze monotheïst uit Marokko, heeft hem ontmoet in het vliegtuig dat van hier naar Casablanca gaat. Hij zei hem : "O shaykh fulan, jij bent onze shaykh, enz. Maar ik wens een uitleg. Zie je niet in dat deze woorden die wij aan de mensen zeggen wanneer we hen zeggen dat de shaykh tussen de dode en Munkar en Nakîr gekomen is... Zie je niet dat het een leugen is waarmee we de mensen bespotten?" Hij zei : "Bij Allah, mijn zoon, wat je zegt, is de waarheid. Maar als we deze weg verlaten, zal het geld dat ons hierdoor bereikt stoppen." Deze persoon leent een volledig budget aan het land waarin hij zich bevindt, want het derde van het geld van zijn volgelingen is voorbehouden voor hem, onder de tuinen, vastgoed, vee, enz.
 
Wat is er na de waarheid, als het niet het valse is. De zaak is duidelijk en uitdrukkelijk voor degene die een hart heeft. Schenk aandacht terwijl je getuige bent.
 
Blijft nog over te spreken over de volgelingen die de realiteit van deze zaken niet kennen en die deze tawâghît volgen uit onwetendheid van hun kant. Ze kennen de realiteit van hun situatie niet.
 
De geleerden hebben over dit onderwerp van mening verschild voor ons. Sommigen zagen de verontschuldiging door onwetendheid en anderen zagen dat niet, want hij heeft de Koran en de Sunna gelezen. Het bewijs is dus gevestigd over hem, want ze horen de Koran en de Sunna.
 
Sommige geleerden hebben zich weerhouden en hebben gezegd dat de Koran en de Sunna nood hadden aan iemand om uitgelegd te worden en hij heeft niemand gevonden om hem de leiding van het Boek en de Sunna te verduidelijken. Dus is hij verontschuldigd of niet? Sommigen hebben gezegd dat hij verontschuldigd was en sommigen hebben zich daarin weerhouden.
 
 
Advies : discussieer niet over dit onderwerp !
 
En ik adviseer jullie om niet over deze zaak te discussiëren en elkaar onderling niet over dit onderwerp te beproeven. Laat dat over aan de grote geleerden, ze wisselen het onderling uit en verontschuldigen elkaar onderling, want elkeen heeft bijzondere bewijzen over deze zaak.
 
Hoewel ik neig naar de mening dat het gewone volk verontschuldigd is, d.w.z. degenen aan wie de waarheid niet verduidelijkt is en over wie het bewijs nog niet gevestigd is. Ik verwijt sommigen van onze broeders en onze geleerden niet die de andere mening zijn toegedaan.
 
En daarom adviseer ik jullie om daar niet over te discussiëren. Moge Allah genade schenken aan een persoon die zijn eigen waarde kent. Beproef elkaar onderling niet over dit onderwerp.
 
Hebben jullie het begrepen, mijn broeder?!
 
De zaak is zeer gevaarlijk. Je discussieert over dit onderwerp terwijl je ze niet beheerst en het is zelfs mogelijk dat degenen die groter zijn dan jij, het niet beheersen. Zij die ons voorafgegaan zijn, hebben daarover van mening verschild, dus dienen we elkaar onderling niet te beproeven over dit onderwerp.
 
Wij verwijzen hun zaken terug naar Allah, vooral degenen onder hen die dood zijn. En ik beoog daarmee degene die de realiteit van deze zaken niet kent. Wat betreft degenen die zoals deze tâghût zijn die weet dat hij een leugenaar is, deze is een ongelovige mushrik en wij hebben geen medelijden met hem.

14 reacties:

Andersson Jesica zei

Goede vrienden, mijn naam is Antonio Laura uit Lund-Zweden, ik ben een arts met beroep, 45 jaar oud. Lees alsjeblieft mijn ware levensgetuigenis, ik heb de positieve intentie dat deze informatie iemand zal helpen dit artikel nu te lezen om het gebroken huwelijk te herstellen en verloren liefde binnen 2 dagen te herstellen. Na een aantal jaren in contact te zijn geweest met Abeg Erickson, brak hij met mij, ik deed alles om hem terug te krijgen om van me te houden, maar alles wat ik deed was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik heb heb voor hem, ik heb hem alles gevraagd, ik heb beloften gedaan maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn collega op de werkvriend en zij stelde voor dat ik liever contact zou opnemen met een liefdesbetovering die me zou kunnen helpen om het terug te spellen, maar ik ben het soort persoon dat nooit dacht dat het gedeelte over het liefdesspel was of werkte, omdat ik geen andere keuze had dan om het te proberen, mailde ik het spellingkanaal en hij vertelde me dat het geen probleem was dat alles goed zou komen vóór drie dagen, dat mijn ex terugkwam voordat ik drie dagen lang het spellingsfeest in de lucht gooide en verrassend genoeg was de tweede dag om 6:00. Mijn ex-liefdespartner belde me op mijn mobiele telefoon, ik was zo verbaasd dat ik het telefoongesprek beantwoordde en het enige wat hij zei was dat hij zoveel medelijden had met alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terugkwam, dat hij zoveel van me hield. Ik was zo blij en ging naar hem toe, dat was hoe we samen gelukkig begonnen te leven. (dr.oduduwaspellcaster@gmail. com) WhatsApp mobiel .: +79268011965

cuiyan zei


Hallo mijn naam is CUIYAN uit de VS, ik wil de wereld vertellen over de geweldige en machtige spell caster genaamd Doctor NATHA, mijn man bedroog me en was niet langer toegewijd aan mij en onze kinderen toen ik hem vroeg wat het probleem was dat hij me vertelde viel uit liefde voor mij en wilde een scheiding, ik was zo hart gebroken ik huilde de hele dag en nacht, maar hij verliet het huis, ik was op zoek naar iets online toen ik een artikel zag hoe de grote en krachtige dokter NATHA zoveel in vergelijkbare situaties heeft geholpen zoals het mijne, hij e-mailadres was er dus ik stuurde hem een ​​e-mail om hem over mijn probleem te vertellen, hij vertelde me dat hij binnen een paar uur bij me terug zou komen, ik deed alles wat hij me vroeg de volgende dag te doen tot mijn grootste verrassing, mijn man kwam terug thuis en huilde en smeekte me om hem te vergeven en te accepteren, ben zo blij omdat mijn familie nu vol liefde is. Je kunt ook contact met hem opnemen ... Emil: drnathaliesand@gmail.com

    HEEFT OOK DE KUUR VOOR DE VOLGENDE VIRUS.
1) Als je je ex terug wilt.
(2) als je altijd slechte dromen hebt.
(3) U wilt op uw kantoor worden gepromoot.
(4) Je wilt dat vrouwen / mannen achter je aan rennen.
(5) Als u een kind / ZWANGERSCHAPSSPELL wilt.
(6) Je wilt rijk zijn.
(7) Je wilt je man / vrouw binden
voor altijd de jouwe.
(8) Als u financiële hulp nodig hebt.
(9) Hoe u bent opgelicht en u uw verloren geld wilt terugvorderen.
(10) Stop met scheiden
(11) ZEKER HIERVOOR ALLE SICKNESS / ZIEKTEN
(12) Loting winnen
(13) Genezen van hiv / aids
(14) LOTTERY / LOTTO SPELL WINNEN

Unknown zei

Mijn ex en ik zijn uit elkaar gegaan 1 jaar en 2 maanden geleden en ik was zes maanden zwanger. We houden allebei van elkaar en het was een schok voor mij en het brak echt mijn hart. Ik probeerde hem te bellen en beide lijnen waren verbroken. Ik probeerde hem te bereiken op sociale netwerken, maar hij heeft me van hen verwijderd. Ik probeerde zijn ouders te bereiken en ze vertelden me dat hun zoon zei dat hij niet van me houdt en me niet wil zien en dat ze niet weten wat er mis is. Ik huilde en huilde elke dag omdat ik heel veel van hem hield. Totdat ik beviel en de baby één jaar oud was, kon ik mijn liefde niet terugkrijgen. Nogmaals, ik was in de war. Ik weet niet wat ik moet doen en ik ben ook mijn baan kwijtgeraakt en ik heb geen geld om voor de baby te zorgen. Ik voelde me ellendig in het leven, dus ik huilde tegen mijn zus en vertelde haar mijn probleem en zei dat ze op de hoogte was van een krachtige spreukspeler die haar hielp als ze niet zwanger kon worden. Ik nam contact met hem op via e-mail en hij zei dat hij me zou helpen en vertelde me dat een vrouw mijn man betoverde en zei dat hij me zou helpen de betovering te verbreken zodat mijn man voor altijd naar me terug zal komen en de mijne zal zijn. Het was een grote verrassing voor mij dat alles wat hij zei gebeurde. Mijn man kwam onmiddellijk bij me terug en zei dat ik hem moest vergeven. Ik bedank deze krachtige en echte spellcaster heel erg bedankt. Ik bid dat hij lang zal leven en meer van zijn prachtige werk zal doen. Als je een probleem hebt dat je stoort in het leven, moet je contact opnemen met deze krachtige spreukspeler! Hij kan je helpen. Hij zal je niet teleurstellen, ik geef je 100% garantie dat hij je zal helpen, hier is zijn contactpersoon: e-mail hem op: isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196.

Unknown zei

Echte spell caster genaamd DR ISIKOLO
ik was zo depressief toen mijn geliefde me verliet voor een andere man nadat we 5 jaar hadden gedate, ik probeerde haar te smeken om bij me terug te komen, ze weigerde en zei dat ze geen gevoelens meer voor me had. ik werd een trieste man na alles wat we zijn geweest door elkaar, na alle liefde die we in het verleden hebben gedeeld, kon ik me mijn leven niet voorstellen zonder haar omdat mijn liefde voor haar onbetaalbaar was om de een of andere reden toen ik op internet ging, zag ik een opmerking over dat hij heeft de macht om ex-minnaar terug te brengen en ik besloot om het zelf te proberen te proberen door contact met hem op te nemen en onmiddellijk heb ik gereageerd en ik legde uit wat er aan de hand was en hij vertelde dat de andere man voodoo-spreuk op haar gebruikte, daarom was ze vertrokken ik voor hem ondanks mijn zorg voor haar en beloof me te helpen mijn geliefde terug te krijgen en zal me ook helpen een dode betovering op hem te leggen, zodat hij me in de toekomst niet meer kan bestrijden, in minder dan drie dagen werd de man neergeschoten door onbekend mannen in Florida en binnen vijf dagen was mijn vriendin bij mijn huis wachtte tot ik terugkwam van mijn werk en toen ik dat deed begon ze te smeken dat ze spijt had dat ze nooit wist wat haar overkwam. bedankt DR ISIKOLO ben nu blij met mijn vriendin en alles gaat nu soepel. neem contact op met Peter voor elke wraak spell en ex-back spell via isikolosolutionhome@gmail.com Je kunt hem ook Whatsapp op +2348133261196.

Unknown zei

Hallo, ben je op zoek naar hoe je je ex-geliefde kunt herstellen die het met je uitmaakte? ... Met de hulp van Dr. DODO kunt u uw ex-partner binnen 24 uur herstellen. WhatsApp nu op +1706 871 4571, voor een permanente oplossing voor uw relatieproblemen.

Anoniem zei

Na een jaar van gebroken huwelijk, mijn minnaar liet me met een kind, ik voelde me als het einde van alles, ik bijna zelfmoord gepleegd omdat ze ons verlaten met niets, ik was emotioneel naar beneden dit alles tijdens. Dankzij een goochelaar genaamd Dr Adeleke, die ik online ontmoette, bracht mijn geliefde me terug. Op een trouwe dag, als ik op het internet bladerde, kwam ik verschillende getuigenissen tegen over Dr. Adeleke Sommige mensen getuigden dat hij hun ex-geliefde meebracht, sommigen getuigden dat hij baarmoeder, kankerkuur en andere ziekte was, je hem op zijn E-Mail-aoba5019@gmail.com Hij is de beste tovenaar die je kan helpen met je problemen of hem bellen op whatsapp +27740386124

Febe Anouk zei

Nadat mijn vriend van een jaar het met me had uitgemaakt, kon ik nauwelijks praten zonder te huilen. Ik voelde me verblind en wist niet wat ik moest doen. Ik wist niet of ik hem terug kon krijgen en de angst was ondraaglijk. Ik zocht het internet af en na het lezen van talloze artikelen en websites over spreuken, kwam ik Heer Zakuza nummer + 1 (740) 573-9483 tegen. Ik wilde onze relatie terug en daarom wilde ik ervoor zorgen dat ik alle mogelijke begeleiding en middelen had om dat te doen. Heer Zakuza verzekerde me dat mijn vriend bij me terug zou komen. Dus ik volgde de instructies en plannen die Heer Zakuza voor me had opgesteld en binnen 48 uur waren we weer bij elkaar en we zijn zo verliefd! Ik weet dat het niet altijd zo snel gebeurt, maar Heer Zakuza zei dat hij spreuken effectief zijn en dat deed het ook! Ik ben zo dankbaar en ik kan zeggen dat als je het uitgemaakt hebt en die persoon terug wilt krijgen, Heer Zakuza de beste is! Ik zal nooit vergeten hoeveel hij me heeft geholpen! E-mail hem nu via: lordzakuza7@gmail.com

annonymous zei

Dit heeft echt gewerkt en ik ben er trots op hiervan te getuigen. Ik zag een bericht over hoe een dame haar man terugkreeg door DR AJAYI. Hij hielp haar om haar ex-echtgenoot terug te krijgen. Mijn vrouw is 1 jaar geleden van me gescheiden om bij een andere man te gaan wonen en ik heb geprobeerd haar los te laten, maar dat lukte niet, dus ik probeer veel dingen te doen om haar terug te krijgen en ze weigert bij mij terug te komen. Ik bezoek op een dag een forum voor tips om haar terug te krijgen en daar zag ik een dame getuigen van hoe DR AJAYI haar hielp om haar man terug te krijgen nadat hij was vastgebonden met een spreuk door een andere vrouw en DR AJAYI was degene die haar hielp . Hoewel ik nooit in spiritueel werk geloofde, probeerde ik hem met tegenzin omdat ik wanhopig was en ik contact met hem opneem en mijn problemen aan hem uitlegde, tot mijn grootste verbazing, DR AJAY, hielp ik me mijn vrouw terug te brengen na 2 dagen en nu is mijn relatie nu perfect zoals hij beloofde. Als je je ex voorgoed terugkrijgt, wordt niet alleen iemand teruggebracht van wie je houdt, maar het zal ook de gevoelens van je geliefde weer verenigen zodat je net zo gelukkig kunt zijn met die persoon. Mijn vrouw behandelt me ​​nu als een koning en zegt altijd dat ze altijd van me houdt. Als u moeilijkheden doormaakt in uw relatie, kan DR AJAYI u helpen bij het oplossen van huwelijksproblemen, NEEM CONTACT MET HEM OP VIA E-MAIL: drajayi1990@gmail.com of WhatsApp OF Viber-nummer +2347084887094

Anonymous zei

Red je huwelijk en krijg je ex-geliefde permanent terug met krachtige liefdesbetovering ”contacteer dr. Ajayi hij is de beste liefdesbetovering op het internet en zijn resultaat is 100% gegarandeerd.
Ik ben Amelia, ik was op zoek naar hulp op internet om mijn man terug te krijgen nadat hij 9 maanden geleden van me gescheiden was, ik kwam zoveel getuigenissen van verschillende mensen tegen en ze hadden het allemaal over deze machtige man genaamd Dr Ajayi over hoe hij hielp hen hun huwelijk en relaties te redden, dus ik nam contact met hem op en legde hem mijn probleem uit en hij deed het goed door me te helpen mijn gescheiden echtgenoot binnen 12 uur terug te krijgen. Ik geloof nooit dat zoiets als dit mogelijk kan zijn, maar nu ben ik er een levend getuigenis van omdat dr. Ajayi mijn geliefde daadwerkelijk heeft teruggebracht.Als je relatieproblemen hebt, neem dan contact op met dr. Ajayi voor hulp op Viber / WhatsApp: + 2347084887094 of e-mail : drajayi1990@gmail.com en wees gelukkig.

deboerj11 zei

Enkele maanden geleden zei mijn vriend dat hij zich depressief voelt als hij bij mij is en dat hij een relatiebreuk nodig heeft. Ik was in de war en te gekwetst, maar ik weet niet wat er mis ging in onze relatie waardoor hij uit elkaar ging, ik huilde naar een vriend en ze vertelde me hoe heer Bubuza haar relatie herstelde met zijn spreuk, dus ik stuurde een sms naar de heer Bubuza via WhatsApp: +1 505 569 0396. Hij reageerde en beloofde me te helpen, hij vertelde me dat mijn vriend bij me terug zal komen smekend op zijn knieën. Ik deed wat Lord Bubuza me vertelde en 16 uur later kwam mijn vriend thuis, huilend op zijn knieën en smeekte me om hem te vergeven. Hij voelt zich nu zo tot mij aangetrokken en mijn relatie is nu prachtig. Heeft u een relatieprobleem?? Lord Bubuza is een God OP aarde. Neem contact met hem op via WhatsApp:: +1 505 569 0396 of via e-mail:: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Angel Verhoeve zei

Als je relatie niet de grootste bron van geluk en vreugde in je leven is, als je niet de liefde, toewijding en aanbidding krijgt die je verdient of als je man of vrouw, lesbische of homoseksuele minnaar de interesse in je lijkt te verliezen, dan kan ik eerlijk zeggen dat je hulp nodig hebt om dingen goed te maken in je relatie. Ik leg deze getuigenis af omdat ik mezelf beloofd heb dat ik zal getuigen voor de wereld nadat heer Bubuza mijn gewelddadige relatie met zijn betovering heeft hersteld. Ik had kinderen voor mijn vriend, ik hou van hem, maar onze relatie was zeer gewelddadig, maar nadat ik contact had opgenomen met heer Bubuza en hij me hielp met zijn betovering, kan ik de wereld eerlijk en stoutmoedig vertellen dat Lord Bubuza een God op aarde is die problemen oplost met zijn betovering. We maken geen ruzie meer, we leven nu gelukkig en ik ben nu trots op mijn vriend. lord Bubuza kan u ook helpen contact met hem op te nemen via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Gabriel de lang zei

Mijn ex verliet me en blokkeerde me op alle sociale-mediaplatforms, ik was diepbedroefd en verward, dus ik sprak er met mijn vriend over en hij vertelde me hoe heer Bubuza zijn scheiding had geannuleerd met zijn spreuk, dus nam ik contact op met heer Bubuza op WhatsApp: + 1 505 569 0396 en vertelde hem mijn probleem en hij belooft me te helpen met zijn spreuk. Het was een grote schok voor me, want 16 uur nadat heer Bubuza klaar was met het uitspreken van zijn betovering, deblokkeerde mijn vriendin me en smeekte me om te vergeven en haar terug te accepteren. Geef je partner niet op, want er is een God op aarde die problemen met zijn spreuk oplost en hij is Lord Bubuza. Neem contact met hem op via WhatsApp: +1 505 569 0396 of via e-mail: lordbubuzamiraclework@hotmail.com

Anna Oscar zei

Mijn vriend begon met andere meisjes te daten en toonde koude liefde voor mij, meerdere keren dreigde hij het uit te maken als ik hem durfde te vragen naar zijn romance met andere meisjes, ik was helemaal kapot en verward totdat een oude vriend me vertelde over internetcaster Dr. Ayo, die mensen helpt met hun relaties en huwelijksproblemen met de kracht van liefdesspreuken. Eerst twijfelde ik of zoiets bestond, maar ik besloot het eens te proberen. Toen ik contact met hem opnam, vertelde hij me alles wat ik nodig had Ja, en ik, en hij hielp me een spreuk van verzoening uit te spreken, en na 28 uur kwam mijn vriend terug en begon zich te verontschuldigen, nu stopte hij met het daten van meisjes en voor altijd met mij ... Hier is zijn contactpersoon. BEL / WHATSAPP: drayo47373@gmail.com of bel +2347055691377

Isabella zei

mijn man heeft geruchten over mij gehoord en deze problemen zorgden ervoor dat hij een scheiding aanvroeg en alles liep op rolletjes en deze zaak en de gedachte om mijn familie nu te verliezen heeft mijn hart ongelukkig gemaakt, dus ik bad om een ​​oplossing en een manier om dit te kunnen doen breng mijn man en kinderen terug en bewijs hem dat al deze dingen die hij over mij en de andere dame die in mijn kantoor werkte allemaal leugens zijn, want diep in mijn hart wist ik dat ik mijn man nooit zou bedriegen en nooit zal bedriegen. om dit hele verhaal kort te maken, mijn echtgenoot, zus uit de VS, hoorde alle problemen in de grond en vroeg me onmiddellijk om contact op te nemen met DR Fady, ze gaf me zijn contactgegevens en ik deed wat ze zei en DR Fady vertelde me dat alles goed zal komen in twee dagen over twee dagen zal mijn man voorgoed weer thuis komen en dit was precies wat er gebeurde en om deze reden zeg ik dat deze man echt is en ook iedereen kan helpen met een van de onderstaande problemen

VERLOREN MINNAAR TERUGBRENGEN.
HERSTEL VAN GEBROKEN HUWELIJKEN / RELATIES.
GENEZING VAN ZIEKTEN.
GEBED OVERWINNEN GEESTELIJKE AANVALLEN OF SLECHTE DROMEN.
GENEZING VOOR HSV 1 EN HSV 2.
TOTAAL VOOR INFECTIE SOA ETC.
EEN WEEKBEHANDELING EN GENEZING VOOR HIV IS GEGARANDEERD.
GEBED VOOR GELUKKIGE NUMMERS VOOR HET WINNEN VAN LOTTERIJEN.
ENZOVOORT......................
U kunt contact met hem opnemen @:www.Drfady720@gmail.com of u kunt hem WhatsAppen met dit nummer +2349039422406. 100% garantie.

Een reactie posten

Live duroos